Снимка Ministry of Defense of UkraineУкраинският главнокомандващ Руслан Хомчак обяви, че Русия

...
Снимка Ministry of Defense of UkraineУкраинският главнокомандващ Руслан Хомчак обяви, че Русия
Коментари Харесай

Украйна: Русия струпва армия до границите ни

Снимка Ministry of Defense of Ukraine

Украинският главнокомандващ Руслан Хомчак разгласи, че Русия натрупа въоръжени сили наоколо до границите на страната му. Според него, това е опасност за сигурността на някогашната руска република. Хомчак упрекна Москва в провеждането на " нападателна политика " по отношение на Киев, оповестява " Ройтерс ". 

В изявление пред Народното събрание Хомчак също упрекна проруски сепаратисти в редовно нарушение на примирието в спора в Източна Украйна, контрактуван през юли 2020 година

Правителствените сили и проруските сепаратисти се упрекват взаимно в нарушение на примирието, а депутатите настояват, че досега тази година са убити 26 украински военнослужещи, в това число четирима убити от снайперисти предходната седмица.

" Руската федерация продължава нападателната си политика по отношение на Украйна ", сподели Хомчак пред Народното събрание.

Хомчак сподели, че съветските войски от разнообразни райони се събират покрай границите на Украйна под прикритието за поддържане на бойна подготвеност и подготовка за учения, " осъществявайки последователно струпване на войски покрай държавната граница на Украйна ".

" Очаква се спомагателна централизация от до 25 тактически групи, което дружно с към този момент разположените сили наоколо до държавната граница на Украйна съставлява опасност за военната сигурност на страната ", сподели Хомчак.

Той добави, че Москва разполага с 32 700 военнослужещи в Крим, анексиран от Русия през 2014 година, до момента в който нейните офицери командват 28 000 военнослужещи сепаратисти, ситуирани във краткотрайно окупирани територии в източна Украйна.

Украйна, западните страни и НАТО упрекват Русия, че изпраща войски и тежки оръжия за подкрепяне на сепаратистите. Москва твърди, че дава единствено политическа и филантропична поддръжка на бунтовниците и че руснаците, които се бият в Украйна, са доброволци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР